Falls Cover und Titel nicht übereinstimmen, gilt der Titel!

Tell your friends about this item:

Suggested retail price
DKK 395,00
Your price
DKK 344,00
You save
13%
Erwartete Lieferzeit
2-3 werktags

Our customers say:


Hvorhen Europa?

Uffe Østergård


Beskrivelse

"Hvorhen Europa?" spørger Uffe Østergård, og svarer med en suveræn syntese af tusind års europæisk historie der vil udfordre både unionens tilhængere og dens modstandere.
EU har paradoksalt styrket nationalstaterne samtidig med, at vælgerne frygter, at deres nationale suverænitet er ved at forsvinde i Bruxelles. Europas befolkninger føler sig snydt af Unionens teknokratiske og elitære samarbejdsmåde. Og når de bliver spurgt, stemmer de nej til mere union.
Hverken tilhængere eller modstandere tør tro på at EU har styrket nationalstaterne. Derfor er EU nu i større vanskeligheder end nogen sinde. I stedet for mere union har Europa fået nationalisme, Brexit og lande på kant med demokratiet.
Uffe Østergård insisterer på at vi kan lære af historien. Hvorhen Europa? er et godt sted at starte. Europas historie slutter ikke her. Den er begyndelsen på de næste tusind år, hvor Europa kommer til at spille en helt anden rolle end vi har vænnet os til. Europa fik femhundrede år som dominerende kontinent i verden. Men efter den europæiske verdenskrig 1914-45 er det slut – på trods af EU.
Uffe Østergård (1945-), ph.d., er professor emeritus i dansk og europæisk historie ved CBS. Han er en af Danmarks skarpest profilerede stemmer i Europadebatten, og stør bag en lang række udgivelser: bl.a. Europas ansigter, Nationale stater og politiske kulturer i en ny gammel verden (1992) og Hvorfor er danskerne danske? (2017).

Item details

Medien Booklet   (Bog med hæftet ryg)
Udgave 1. Ausgabe, 1. oplag
Veröffentlicht Danmark, 31/08-2018
ISBN13 9788757438031
Publisher Djøf Forlag
Genre Erhverv, Div.
Pages 650
Dimensions 230 × 155 × 39 mm
Weight 1.002 gram
Sprache Danish
Original language Danish